Wafle ryżowe z czekoladą – zdrowie lekka przyjemność

Good Food proponuje swoim Klientom słodką przekąskę która jest połączeniem prawdziwej czekolady z pełnoziarnistym ryżem – oczywiście w myśl zasady, że racjonalna dieta nie musi oznaczać odmawiania sobie słodkich przyjemności.

Osiągnięcie równowagi pomiędzy dobrym smakiem, a w pełni pożywnym posiłkiem to niełatwe zadanie. Częstym problemem jest np. znalezienie zdrowego deseru. Good Food, producent pieczywa chrupkiego, przygotował propozycję dla wszystkich wielbicieli racjonalnego odżywiania i słodkości. Wafle z czekoladą są alternatywą dla słodyczy, które kojarzą się jedynie z niekorzystnymi dla naszej diety pustymi kaloriami.

– Deserowy pomysł na wafle ryżowe to sposób na to, jak nie rezygnując ze słodkości wypełniać zalecenia zdrowego odżywiania – mówi Maria Hoffa, koordynator ds. nowych produktów firmy Good Food. – Łącząc czekoladę z bogactwem wartości pełnoziarnistego, brązowego ryżu – otrzymujemy pożywną przekąskę
o fantastycznym smaku, która dostarcza organizmowi błonnik, witaminy z grupy B oraz magnez.

W odróżnieniu od wielu innych popularnych smakołyków, wafle ryżowe są przygotowywane bez użycia konserwantów. Do produkcji stosuje się niepolerowany, brązowy ryż o dobroczynnych dla organizmu właściwościach. Dzięki temu, że wafle z czekoladą od Good Food nie zawierają glutenu, są bezpieczne dla osób chorych na celiakię, a bezglutenowość potwierdzają odpowiednie certyfikaty.

Zaletą produktu jest naturalna, najwyższej jakości gorzka czekolada(wafle w czekoladzie deserowej). Dla amatorów słodszych smaków przygotowano wersję
z czekoladą mleczną.

 

Cena na półce: 3,20 zł                  

Gramatura: 70 g

Dystrybucja:

 

Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.

 

Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.

 

Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.

 

Źródło: PR

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *