Firma Good Food i portal gotujmy.pl z konkursem kulinarnym dla fanów zdrowych przekąsek

„Odkrywcy zdrowych przekąsek” to wiosenny konkurs dla miłośników zdrowych, ciekawych i lekkich przekąsek. Aby wziąć w nim udział wystarczy stworzyć oryginalną przekąskę lub sposób jej jedzenia, z wykorzystaniem extra cienkich wafli ryżowych i kukurydzianych Good Food. Wystarczy zalogować się na stronie gotujmy.pl i umieścić tam przepis ze zdjęciem. Wówczas mamy szansę na nagrody, które będą przyznawane w trybie codziennym i tygodniowym. Najlepszy przepis otrzyma nagrodę główną.

– Przegryzanie między posiłkami nie musi być kaloryczne i niebezpieczne dla naszej wagi – mówi Maria Hoffa specjalista ds. nowych produktów z Good Food, producenta Extra Cienkich Wafli Good Food – Chcemy zwrócić uwagę konsumentów na fakt, że istnieje alternatywa dla słodyczy lub wysokotłuszczowych wypełniaczy – dodaje.

Konkurs rusza 21 marca i potrwa do 18 kwietnia, a wszystkie najlepsze przepisy znajdą się w specjalnej Książce kucharskiej Good Food oraz w zakładce „przekąski” na stronie gotujmy.pl.

Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.

Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.

Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *